2.6.06

......Haziran Sorunsalı ......

Anlıyorum arkadaşlar, zaman zor bir kavram ve bu yüzden hepimizin bununla bir zoru var…Ancak neden hepiniz zamanın hızla geçmekte olduğu fikrine Haziran ayında kapılıyorsunuz bunu anlamıyorum!!..

Dün gece ki muhabbet:

Ert—Vay be Haziran olmuş
Bin—Bunu ilk söylediğim zamanı hatırlıyorum, 1992’nin Haziran’ıydı. Bırak 5 ay geçmeyi aradan 16 yıl geçmiş.
Ert—Ben bunu daha evel söylemiştim diyorsun yani !!
Ert+Bin—hah hoh hah hoh hoh

Aynı hayatı paylaşan insanlar bazı konuları aslında muhtemelen daha önce de konuşmuşlardır ve tabiî ki unutmuş da…Böylece bilinçaltında aynı noktalara takılabilirler nedenlerini hatırlamasalar da.. Bu durumda Haziran’ın “Yahu daha dün yılbaşı’ydı,” demek için itici güç olmasına – en azından bizim evde şaşırmam…

Ancak, tam bir "surf" halet-i ruhiye’sinde (Ruhiye dedim, yazı neşeli, buraya denk gelmez. Ama sevgili anneannem ile ilgili bir notu en alta düşmek istiyorum) amaçsız bir şekilde oradan oraya atlıyordum internet ummanının yeni dünya taraflarında kiiiii , 2 ayrı sayfada aynı şeyle karşılaştım.

Biri diyor ki:
Pekala, kim yılı hızlandırdı ve Haziran yapıverdi birden?

Diğeri de şöyle:
En sık kullandığım laflardan biri “İnanamıyorum (ay girin) olmuş bile. Zaman neden bu kadar hızlı geçer? (Tabiî ki Haziran’ı kastediyor çünkü postu 31 Mayıs’ta yazmış.)

Üstelik bu ikincisi henüz 25 yaşında…Zamanın ne çabuk geçtiğini esas 30’undan sonra gör diye yorum yazmak isterdim ama zaten bu yaşta 3 çocuk annesi ve Eylül’den beri bu çocuklara tek başına bakan bir kadın olduğunu gördüm- sustum.

Foto not: (resim not) Dali'nin şüphesiz ki...


Not: Sevgili Rüyannemiz (Ruhiye anne-anneanne) ben 92 yılında, "yahu ne çabuk Haziran geldi," dedikten yaklaşık bir hafta sonra, benim şehirde olmadığım bir anda terk etti bu dünyayı.
Yası 10 yıldan fazla sürdü: 2003’te yine bir Haziran günü Salih dedemiz Ruhiye’sine kavuştu, evlerini tam olarak kapattık. Kapatırken çok ağladık. Ama artık yas bitti. Ne gariptir ki anneannemin olmadığı evin önünden her gün geçmekmiş beni en çok sarsan.....

Dedemiz gitmeden önce anneannemizi gördü (müş) rüyasında, ;çok genç, güzel ve mutluymuş o halinde. "Bir de yanında biri daha vardı,onu tanıyamadım," demişti. Ama biz rüyayı gören olmadığımızhalde o birini tanımıştık. Dedem'den birkaç gün önce ölen ve öldüğünü ona söylemediğimiz erkek kardeşiydi muhtemelen.

En güzeli de ikisinin ölümlerinin arası uzun olduğu için, bir diğerini rahatsız etmeden her ikisini de aynı mezara koymuş olmaları oldu...
Böyle güzel kavuşma işte "ölüm" onlar için. 14 yaşında vardığı sürmeli ama yeşil gözlü yakışıklı dedeciğim ile beraber uyuyor benim güzel anneannem...

Hepsine huzur diliyorum… Posted by Picasa

7 comments:

Anonymous said...

Selam, tam da "işte haziran da oldu" dedik, ardından satırlarınızı okudum. 12 yıldır aynı işyerinde çalışan son 2 arkadaşız.. Her ne kadar ben O2 nun ablası yaşında olsam da bazen o benim ablam oluyor, bazen ben O' nun.. Bizimkisi iş yeri arkadaşlığını geçti. Daş ların arka' da kuvvetli olduğunu bilerekten.. Yazılarınızı ilk kez okudum.. Anlat Anne ' yi...Zaman' nın ivmesi 30 undan sonra nasıl artıyorsa, 40 ın dan sonra 2 katına ulaşıyor. 1,5 luk Nehir' ler 16 oluyorlar..Mutluluk ve hüznü birlikte hissediyorsunuz..Sevgilerimle. Nice Haziran lara..
Meltem

Zeynep B. said...

babam,herkes gibi ama biraz abartaraktan, zamanın çok hızlı aktığından şikayetçidir. Mesela ;
Çeşme'ye taşındık ve bahçede kahvemizi yudumluyoruz diyelim, bir anda " hah, tamam işte yaz bitti demektir artık ! der ve bizi kahreder !! :))
Gerçekten birşey başlamaya görsün, sonuna geldiğimizde geriye dönüp bakıp, ne zaman geldik biz bu noktaya demek beni artık çok sinirlendiriyor !

Binnur A. Ö. said...

MEltem'e ve Mutfakrobotuna,

öyle ya da böyle zaman geçiyor. Sanırım ne kadar iyi degerlendirdiğimiz bizi ilgilndirmeli.

Amber said...

Selam, sorry I am writing in English. But can you tell me some good Turkish names for a baby boy? Thank you

Binnur A. Ö. said...

Metro Woman,
Give me some time to find several good names for a baby boy.

(My daughter's name is NEhir which means river.
Instant answer: names related with nature seems always nice to me. And my favourite one is Deniz -means sea-, a name, according to me, suits to handsome men)

I'll post a list to your pregnancytimes blog later...

Aslı'ya dair said...

aslıya hamileyken hiç zaman geçmedi çünkü aslının eş, olan bebeklerden birinin kalbi durdu 7.ayda kötü günlerdi hayatımda ilk defa zamanın ağır akışını hissettim.Ama Aslı doğduktan sonra çok çabuk geçiyor ve biz sürekli ne zaman geçti zaman ne zaman büyüdü bu modundayız.

Binnur A. Ö. said...

Anladığım kadarı ile Aslı'nın ana karnında bir ikizi varmış ve onu kaybetmişsiniz.
BUna çok üzüldüm. Ama dünyada içecek suyu olan dünyaya gelir derler. Bu tür teselli lafları o anda insana pek etki etmez ama yine de kaderci olmak iyidir...