14.2.07

Şimdi size bir adres vereceğim… (Ama öncesinde bir torba laf...)

Bu adres "Maya takvimi 2012’de bitiyor, vardır bir bildikleri, kıyamet geliyor, olmadı mı? Buzullar eriyor yahu, kör müsünüz! Hiç mi gazete okumazsınız, ya da belki sağır!!! Televizyonda falan da mı duymadınız, karbondioksit + denizlerin diplerinde ecelimiz olmak üzere bekleşen yamru yumru metan gazı topçuklarını da mı bilmezsiniz?" söylemleri de size yetmediyse bir veya birden fazla çocuk yapmak ile ilgili kararlarınızı toptan değiştirmek ve Rosa’dan değilse bu "delilerevi" dünyaya bir de yavrulayarak sıkı sıkı tutunma iç güdümüzün ne denli naif ve “güdük”bir halt olduğunu, "üresek ne olur üremesek ne olur, bütün mesele bu mudur yani," demenizi sağlayacak ve fonda çalan Norah Jones’un ilahi dinginliğini bile gölgeleyecek denli gerçek…

Cümle uzun oldu…İçimdeki ayrık otu duygular gibi noktasız ve virgülsüz… Kusura bakmayın… Ama illaki şu sayfaya bakın.

Üşenenlere ben anlatayım: Bu bir makine. İlk bakışta bir çeşit "asap bozma" makinesine benzese de biraz inceleyince bir nevi "yardım" makinesi olduğunu anlıyorsunuz.

Özetle 2’den 8 yaşa kadar tıklama seçeneğiniz var. Evlat hangi yaştaysa o yaşa tıklayıp o yaşa has gıcıklıklar ve pislikler (bakınız burun karıştırma, tırnak yeme) silsilesinin yazıya dökülmüş halini görme fırsatınız olduğu gibi, gelecek yıllarda sizi neler bekliyormuş onarla da bir göz atıp moralman yıkılmak da elinizde.

Gerçi eğer başlangıç yılınız benimki gibi “2” ise gelecek daha bir parlak görünüyor. En basitinden 2 yaş listesinde birbirinden şaheser 23 madde bulunurken, 3 yaş hanesinde rakam birden 17’ye düşüyor, bakarken bile minnet duygularına boğuluyorsunuz.

Uzatmadan 2 yaş listesindeki ana başlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum. Böylece okyanus dibinde “sulu-uslu” bekleşen metan gazı yumrularının mı, nasıl çözüleceğini bir tıklama ile teoride belki ama pratikde “hahahaha diyorum, başka bir şey demiyorum” türünde öğreneceğiniz velet-evlat sorunlarının mı en büyük meseleniz olduğuna karar verebilirsiniz…


Saldırganlık
Yatma zamanı savaşları
Isırma
Meydan okuma, zıtlaşma
Saç çekme
Kafa vurma (yerlere - duvarlara)
Aldırmamazlık
Söz kesme
Yalan söyleme
Masturbasyon
Tırnak yeme
Burun karıştırma
Gündüz uykularını red etme
Direnç gösterme
Kardeş rekabeti
Küfürler
Cevap verme
Öfke nöbetleri
Boşboğazlık
Sataşma
Diş gıcırdatma
Parmak emme
Mızıldanma


Nasıl ama? Hala doğurmak ister misiniz?



Resim not:http://www.patinastores.com/Images/Large/036347.jpg

22 comments:

Anonymous said...

kızımın yapmadığı bir iki şey var; gelişimi eksik mi kaldı acaba??

Binnur A. Ö. said...

ynen Işıl,
ama emin ol sen arkanı döndügünde yapıyordur :)

Annelog Atölye said...

:))Hangisi daha ciddi tehlike bilemedim, küresel felaket mi, iki yaş sendromu mu?:)) Zor zamanlar Binnur, bizde de bir haller bir tavırlar var ki sorma. Gündüz uykusuna mukavemet tamm bzim konumuz.
Sevgiler:)

ece arar said...

2 yaş sendromunu yaşayan çocuklara ve annelere kolaylıklar dilemekten başka ne diyeyim... beş yaş çok şeker ama...

Anonymous said...

En azindan herkes yasiyor bunlari diye teselli ediyorum kendimi. Serpil

Binnur A. Ö. said...

Sevgili Annelog,
yine de, dün akşam gittigimiz bir yaşgününde, çeşitli yaş grupları ve çeşitli sevimlilikte çocuklar arasında gözlerimi alamadığım tek bir çocuk vardı: elbette kendiminki :)
Her çılgınlıklarına rağmen şekerler işte :)

Binnur A. Ö. said...

Sevgili Ece,
5 yaşlar bir ara elimdeydiler (Bir kolejde PC dersleri verirken okulun anaokul bolumune de bakıyordum) Hakkaten tatlılar, kücük kadınlar, küçük erkekler sevgi dolu bilmiş yaratıklar halinde paçalarına sarılır insanın... onlara kızdıgın zaman bile gözlerindeki sevgi ışıltısı kaybolmaz, adamı kendinden utandırır...
Her yaşın tadını çıkarmalı aslında.
Sevgiler.

Binnur A. Ö. said...

Sevgili Serpil,
evet hepimiz bir grubun elemanları gibiyiz. internet olmasaydı birbirinden haberi olmayacak ama aynı kaderi paylasan kadınlar olarak...

Anonymous said...

E biz bu maddelerin on ikisine uyuyoruz. Buna da şükür demeli herhalde. Uymadıklarımız da var. :))

Binnur A. Ö. said...

Adacim
23 de 12 cok iyi yahu :)

yummymummy said...

eyvah diyorum yahu benim bebek 1 aya kadar geliyo ikincisi de zaten bebek, e seneye benim ugrasmak zorunda olacagim 23+17 olacak.. boyle sayiya dokulunce tuylerim urperdi:))

Binnur A. Ö. said...

"Böyle sayıya dökünce tüylerim ürperdi" meselesine katılıyorum. Bu durum bana bir kac sene evvel 3 cumartesi boyunca gittigim bir patchwork kursunu hatırlattı Yummy :)..
Bir yatak örtüsünü bitirmek icin toplamda kac adet kumas parcasıonın birbirine dikilmesi gerektigi konusulurken sınıfta elle tutulur bir yıkım havası vardı. O zaman hoca şöyle demişti. Bit genc kıza evlendmesiyle beraber ölünceye kadar 3 milyar 8 milyon falan fıstık küsür tabak işte onun bilmem ne kadar fazlası bardak catal kaşık yıkayacagı soylense evlenmekten vazgecer. oysaki teker teker, hayatı boyunca tüm bunları sorun etmeden yıkar her kadın.
aynı biz di mi :)

yummymummy said...

hahahahaha... cok hos hakikaten... ben manti kapatmayi da oraya koymak istiyorum o halde:) 23 yasinda ilk mantisini yapan kadinin toplami epey saglam olacaktir:)
Sohbetinden cok hoslandim Binnur, takipteyim artik:) sevgiler..

Anonymous said...

hımmm...ekmek kokusunda "dünya bizi üzerinden silkelemek istiyor" diyen bendim evet, karamsar karamsar..hayata ve anneye merhabayı 4 ay kolik ağlamalarıyla gerçekleştiren bi kuzunun annesi olarak değil 23,233 koymaz artık bana.ve anneliği bu 23 için erteleyen ya da rafa kaldıran varsa kesinlikle yeniden düşünsün derim.çünkü HEPSİ GEÇİYOR!!!tek başıma başetmeye çalıştığım,kızımın kesintisiz 5 saatlik ağlama krizinden sonra eve dönen babanın kollarına teslim ederken onu "yok ben vazgeçtim annelikten" diyerek ağlama işini devraldığım günler unutuldu gitti bile.inanın yine de o günlerde ne şeker olduğu daha sık geliyor aklıma.mis gibi kokusu filan.bu çocuk işi mucizevi, annelik de delilik gibi bişey.dünyaya gözünüzü kapatabiliyorsanız,boş verin sayıları GELSİN BEBELER:)

teyzenteyfik said...

Merhaba,
gecen ayki yazilarimindan birinin altina biraktigin notu yeni gördüm ve önerdigin Haikular ile ilgini yazini okudum. Fikirlerim orada :)

sevgiler.

Binnur A. Ö. said...

Sevgili TeyzenTevfik
(adın çok komik hemen söylemeliyim, beni hep gülümsetiyor)
Aslında Haiku yazıma yazdığın yorumu farkettim. Cevap yazmak icin kafamı toplamayı bekliyordum. Su aralar bir kossuturmaca, sorma gitsin..
Esasen sana soylemek istedigim baska bir sey var (oncelikle)..Blogger'da bir ayarlama yapıyorsun, ne kadar eski bir yazına yazılmış olursa olsun tum yorumlar sana mail yolu ile bildiriliyor. BU ayarı kullanmak cok isine yarayacak. Yardım istersen seve seve yardımcı olurum.
BEn sidi Haiu yazıma dogru gideyim yavastan. Orada benden O. Pamuk ile ilgili bir cevp bekliyordun cunku...

teyzenteyfik said...

Merhaba,
evet, ismim komik. Ilk baslarda bana cok komik gelir, cok gülerdim ama sonradan tek kisi "bu nasil isim, cok komik" demedi ve ben de sanirim zamanla ismimin bir ciddiyeti olduguna inandim ki, sen komik buldugunu yazinca biraz sasirdim:)

Ve o yazinin 2007 degil de 2006 tarihli oldugunu sonradan farkettim ben. Ne tesadüf degil mi?

Ha, bir de su blogger`daki ayari bana da ögretirsen tabii ki cok sevinirim. Bilmedigim o kadar cok sey var ki zaten.

Mademoiselle said...

Her zamanki gibi yazinizi soluksuz okudum ve cok begendim. Ikinci cocuklarinizi, ilk cocuklarinizi 3 yasa kadar buyutmeden yapmayin diyen psikologlari daha iyi anliyorum. Suphesiz bunlarin bir asama oldugunu dusunuyor, annelerde bu maddelerin hepsiyle basa cikabilecek bir sabir olduguna inaniyorum:)

Binnur A. Ö. said...

Sevgili "Matmazel" :) ilgin ve beni
sevindiren yaklaşımın için çok teşekkür ederim.
Hoşgeldin...

vildan said...

genelde 2 yaş civarı çocukları olan anneler yorum bırakmış. benim de 2 yaş civarındalar ve bu maddelerin tam göbeğinde! bi farkla ikizler böğüüüü.. hala tırlatmadım ama çooook yorgunum.

Binnur A. Ö. said...

Sevgili Vildan,
su an bir arkadasımın ikizleri 3 aylık ve o hala bunun keyfini cıkarmakata... en iyisi senin bu mesajını ondan saklamak :)
valla işin zor hakkaten.
İkiz analarını takdir ederim, hele 2 yaş ikiz anlaarını daha cok takdir ederim, demiş anlatan anne .....

yasemin said...

evet evet istiyorum!
peki ya sen? :)