3.2.09

Anneannenizin evlenmeden önceki soyadının 3. ve 5. harfi lütfen...

Fütüristler şanslı adamlar. Geleceği tahmin etmek zevkli bir oyun. Zevkten öte, kısa vadede olmasa da uzun vadede adamı zengin bile eder. Zaten kısa vadede işe yarıyor olsaydı sözkonusu şahısların adı fütürist değil "presentist" olurdu ki bu ikinciler şimdiki zamanda da zengin olmaya devam etmektedirler (bakınız tv şovları sunucuları- alakalı olarak present kelimesi = sunmak vs vs vs)...
E peki bir fütürist nasıl olur da gelecekte zengin olur?


Şöyle :

Bir kaç istisna hariç anaları evde oturan bir nesiliz biz. İşte bu analar, nüfüs kağıtları çekmecede 20 yıl kadar bekledikten sonra yepyeni bir soyadla beraber yenilenen kadınlar.

O dönemlerde babanın soyadından vakit çok geç olmadan kurtulmak ve "yepisyeni" bir soyadla " yepisyeni " bir statüye bayrak açmak modaymış zahir.

Bizden bir üst nesil olup da babalarının soyadlarını bizler gibi sağda solda fanatik bayrağı açar gibi sergileyen birini tanımıyorum. Sormasak söylemiyorlar bile. Sanki o soyad unutmak istedikleri günlerden kalma yakmak istedikleri bir fotoğraf misali, paçalarından düşeli çok olmuş, geçmişe karışmış- mazi olmuş- kül olmuş.

Neyseki paralar artık havada sanal bir şekilde uçuşup duruyorlar da annelerimizin pabucu dama atılmış baba soyadları ortalığa çıktı. O da sizinle bankacı arasında, yine bir sır gibi, yine saklanılası, gizli evraklar arasına gömülesi bir şekilde.

Oysa şimdilerin kadıncıklarının çocuklarına gizli soru bulmak bu kadar kolay olmayacak bankacılar için. Yanılıp da hala aynı uygulamayı sürdürürlerse eğer diyalog aşağıdaki gibi gelişecek.


BANKA HELP DESK GÖREVLİSİ- Annenizin evlenmeden önceki soyadının üçüncü ve beşinci harfi lütfen.

MÜŞTERİ: Facebook kullanıcılarına sorun, onlar en az benim kadar iyi biliyorlar.

Bizler annelerimize nazaran geç evlendik. BU zaman zarfında az buçuk kariyer ve onun mütemmim cüzzü olarak çevre edindik. Facebook'da bulunmak isteriz, bloglarda bilinmek isteriz, blogların doğal uzantısı kitap yazma davranışı ile raflara yerleşmek isteriz, raflarda yer aldığımızda eski dostlar için "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" değil , ha bu bizim ....... olmak isteriz. Eh bu durumda baba soyadları fora.

Bu durumdan fütürsitler nasıl mı faydalanacaklar? Eh aşikar değil mi a canlar? Topla bu nesilin baba soyadlarını, elbet gelecekte işine yarayacaklar.

Bu duruma alternatif bir çözüm yolu bulup fütüristlerin ocağına ot tıkamak gerekirse eğer, sonraki nesile anneannelerinin evlilik öncesi soyadlarını sormalarıdır önerim.

Bu sayede kadıncıklar torunlarının kendileri ile ilgilendiği zannına bile kapılabilirler. Bir taşla iki kuş....

1 comment:

Asortik Krep said...

Çok doğru bir noktaya parmak basmışsınız.. :) Tebrik ederim.